Sådan finder du det bedste kviklån

Kviklån eller microlån som de også kaldes. Kært barn har mange navne, er en form for lån der er kendetegnet ved, at de er nemme at ansøge og få godkendt. Det drejer sig ofte om meget små beløb og de skal betales af indenfor en kort periode. Typisk indenfor et par måneder. 

Markedet i dag for kviklån er enormt, til trods for at det har været ude for vorldsom kritik i pressen. Dette skyldes især, at der i starten var mange der ikke kunne gennemskue betingelserne og lod sig rive med, fordi det pludselig var nemt at søge og få et lån. Samtidig var der ikke var en bankrådgiver til at råde og vejlede. I dag har branchen taget kritikken til sig og selvom det stadig er nemt at låne, er lånene mere gennemskuelige og der bruges meget tid på at gøre opmærksom på, at man kun skal tage lån, man er sikker på at man kan tilbagebetale.

Find det bedste kviklån

Der er flere måder du kan finde det bedste kviklån. Du kan selv undersøge markedet og få tilbud fra de forskellige låneudbydere. Du kan også benytte dig af en af de mange hjemmesider der i dag tilbyder, at finde de 3 bedste til dig. Uanset om du vælger den ene eller den anden løsning, er det en god ide at tjekke markedet og søge mere end et sted, for at sikre at du ikke ender med en dyr løsning. Noget af det du skal være opmærksom på når du ansøger, er lånebetingelserne. Hvorlang til har du til at tilbagebetale. Hvad kræver de af renter. Det kan du se ved at kigge på ÅOP. Den vil som udgangspunkt være rigtig høj, men du typisk vil betale beløbet af på kortere tid end hvad ÅOP viser. Det er dog stadig en god indikator til at se, hvor dyrt dit lån er og til at sammenligne med andre tilbud. Et kviklån hvor der ikke er et krav om sikkerhed vil have en højere ÅOP, end hvis du går i en traditionel bank. Dette skyldes at der er en højere risiko ved at låne penge ud hvor der ikke er sikkerhed.