Oplev Europas skjulte skat, Albanien

Albanien er en undervurderet rejsedestination i Europa, når danskere skal vælge sommerferie. Ofte går turen til Italien, Spanien eller Frankrig. Lande vi kender og har en form for tilhørsforhold til, men der er mange andre muligheder derude. Mange andre faktisk, og rigtig mange gode muligheder. En af de oversete, der måske er ved at dukke en lille smule op i folks bevidsthed, er Albanien, da det endnu ikke et et anerkendt feriested. Er du træt af at valfarte på ferie med danskere rendende rundt om dig, så er Albanien måske ikke helt dumt. Du får alt det du får på de andre sydeuropæiske destinationer, bare til en meget bedre pris og uden ligeså mange turister. 

Rejser til Albanien 

Fra Danmark kan du nemt og hurtigt komme til Albanien, der med din kyststrækning har kyst ud mod Adriaterhavet, og som grænser op til Montenegro, Kosovo, Nordmakedonien og Grækenland. Albanien er et godt bud på en sommerferiedestination, da du får alt det, du får andre steder i form af gode og børnevenlige hoteller, fantastiske strande og billige priser. Sommerferie i Saranda er et rigtig godt bud på hvor din næste ferie kan gå hen. Saranda ligger i det sydlige Albanien og er kendt for nogle af de flotteste sandstrande med det mest krystalblå hav. Præcis som du kender det fra ferier sydpå.

Du kan bestille rejsen selv, men du kan også gøre brug af et rejseselskab alt efter, hvad du foretrækker. Priserne er virkelig gode, du kan spise aftensmad på restauranter for langt under 100,- og du kan købe en liter vnad for 4 kroner. Det må siges at være nogle andre priser end dem, vi er vant til på charterdestinationer. 

Det kan du opleve

Der er også mange muligheder for at opleve en masse ting på din ferie i Albanien. Du kan tage på en masse dagsture, hvor du bl.a. kan komme til nogle af nabolandende som Kosovo eller Montenegro, og du kan tage på jeepture i bjergene, besøge hovedstaden Tirana, som dog er længere væk, og komme på sejlture i det krystalblå og helt klare vand. Albanien huser også en masse spændende historie, hvor du bl.a. kan se Unescos fredede borg en køretur væk fra byen, hvor du kan komme til med bus. Der er en masse vandreture og trekkingture i området omkring, og naturen er vanvittig smuk, så hvis du er den mindste eventyr og natur lysten, så er det bare om at komme afsted.