Forny facaden på dit hus med sandblæsning

Skal din boligs facade renoveres? Så kan det være en fin ide at få lavet en sandblæsning af dit hus, f.eks. før der males eller gives andre overfladebehandlinger. Metoden er fornuftig mht. prisniveau og meget effektiv inden eventuelle renoveringer laves på husets mure. 

I det følgende kan du læse mere om hvad sandblæsning er, hvad det koster og hvilke ting det er en god ide at have tjek på, når du skal have sandblæst dit hus. 

Hvad er sandblæsning?

Sandblæsning fjerner gammel maling, skidt, kalk og smuds fra murene, så dit hus fremstår i pæn stand. Overfladen på muren er efter behandlingen 100% optimal i forhold til påføring af maling eller andre overfladebehandlinger. Dermed sikres det at den nye overflade ikke skaller af og holder et flot resultat. Hvis overfladen ikke er behandlet, inden der males, risikerer du at malingen skaller af facaden efter kort tid. 

Sandblæsning er en  kompliceret opgave, og det kan derfor være en god ide at hyre et professionelt sandblæserfirma, der har solid erfaring med denne form for opgaver og f.eks. er forsikret. I Jylland er firmaet Dansk Sandblæsning et godt eksempel:  sandblæsning af hus nordjylland  

Hvilke former for sandblæsning er der?

 Du kan vælge mellem flere forskellige typer sandblæsning:

  • Vådsandblæsning: Udføres typisk på hårde facader, renser f.eks. puds og maling
  • Tørsandblæsning: Denne form for behandling udføres på jern, træoverflader eller stål
  • Støvfriblæsning: En speciel form for afrensning, der ikke afgiver sand og støv til omgivelserne
  • Lavtryksblæsning: Ligner vådsandblæsning, men udføres med lavere lufttryk, så ældre, mere skrøbelige facader beskyttes under behandlingen
  • Hedvandsrensning: En behandling, der indeholder meget varmt vand og højt lufttryk. Velegnet til rensning af alger og maling på beton og murværk

Du kan få et uforpligtende besøg af sandblæserfirmaet, som hjælper med at vurdere din husfacade og hvilken form for behandling, der er optimal. 

Hvad koster sandblæsning?

Da alle huse er forskellige mht. størrelse, urenheder og skader i facaden, kommer prisen an på flere forskellige forhold. Hos professionelle firmaer kan du forvente at få en uforpligtende besøg, hvor din facade vurderes grundigt. I et tilbud kan du herefter orientere dig om opgaveløsningen og få et prisoverslag, som er helt uforpligtende. Stil opklarende spørgsmål, hvis der opstår tvivl. Sørg for at få en aftale om opgaven på skrift, så begge parter er enige om opgavens omfang og pris.

Gode råd når du skal have sandblæst dit hus

  • Sørg for at sikre, at vinduer og døre er afdækket omhyggeligt inden behandlingen
  • Informer dine naboer i god tid om sandblæsningen. Der kan forekomme støv, selv om der er dækket af
  • Lad husets facade tørre i en periode, før du får foretaget en behandling af facaden