Findes der en kur mod coronavirus?

Der er efterhånden de færreste, der ikke er blevet bombarderet med diverse artikler om coronavirus. Coronavirussen har lagt sig på forsiderne af alle aviser over hele verdenen og skræmmer de fleste ældre borgere ud af deres gode skind – coronavirussen er nemlig primært kun dødelig for det ældre publikum. 

Hvad er coronavirus?

Coronavirussen opstod i Kina (ligesom mange af de andre store virusser verdenen har døjet med igennem tiden), og minder mest af alt om en skidt omgang influenza med dertilhørende hoste. For størstedelen af alle mennesker på kloden er den \’ufarlig\’ iogmed at de fleste af vores immunforsvar godt kan tackle det, uden de store problemer. 

For den ældre befolkning er corona dog en lidt anden sag. Med et gammelt og træt immunforsvar har den en del nemmere ved at forplante sig, og siden der ikke rigtigt er nogen kur mod den endnu, så er den også utrolig farlig for den del af det ældre publikum, som ikke kan komme den til livs.

Hvordan undgår jeg det?

For at være helt ærlig, så burde sund fornuft være tricket. Du kan, teknisk set, godt mindske din chance for at få det, ved aldrig at gå udendørs og udelukkende spise take-away mad, men det er heller ikke det liv mange mennesker ønsker at leve – det er lidt ligesom at være bange for at bevæge sig ud for sin dør, fordi ISIS eksisterer – chancen for at du bliver påvirket er der, men den er lille – resten er op til sund fornuft og tilfældigheder.

Gode råd

Selvom sund fornuft er det bedste råd, er der stadig et par andre gode retningslinjer som du kan følge, hvis du ikke just er ude efter at ryge 14 dage i karantæne, du finder dem herunder:

  • Forebyg sygdom alt det du kan
    Selvom du måske ikke er syg lige nu, så kan du stadig godt forebygger forårsforkølelsen ved at være opmærksom på vejret og drikke rigeligt med te og varmt til halsen. Derudover er det, specielt her i foråret, normalt at få hoste og ondt i halsen – tag varmt tøj på, du vil blive glad for det i sidste ende!
  • Vask dine hænder oftere
    Selvom det burde være noget alle gjorde en del, er det med at vaske sine hænder ikke hverdagskost for mange danskere – og det er lige præcis den slags noncharlant tilgang til sygdomssprede der gør at man i sidste ende bliver smittet med et eller andet.